Met ingang van 1 januari 2026 slaan Bonheur Horeca Groep en Smeer’m in Tilburg de handen steviger ineen. Bonheur neemt een belang in Smeer’m, waarmee de succesvolle samenwerking die eerder al werd opgebouwd in LocHal First Floor een nieuw hoofdstuk krijgt. Beide Tilburgse horecabedrijven blijven hun eigen koers varen, maar zetten samen vol in op groei, vernieuwing en een breder aanbod.
Sterk in diversiteit
Bonheur is al decennialang een vertrouwde naam in de regio, met twaalf locaties die variëren van restaurants tot evenementenlocaties. Smeer’m maakte sinds de start in 2015 naam met creatieve ontbijt- en lunchcatering, bedrijfscatering en maatwerkconcepten. Door hun krachten te bundelen, ontstaat een combinatie die gasten en opdrachtgevers nog meer te bieden heeft. Van een zakelijke lunch tot een groot event: samen vullen de bedrijven elkaar naadloos aan.
Volgens Tim Wijdemans, directeur van Bonheur, is de samenwerking vooral een manier om het aanbod te verbreden:
Door de expertise van Smeer’m kunnen we onze gasten een nog completer pakket bieden.
Tim Wijdemans, Algemeen Directeur Bonheur Horeca Groep
.” Martine van Leeuwen, directeur van Smeer’m, benadrukt vooral de gezamenlijke ambities:
We hebben vertrouwen in elkaar en zien volop kansen om nieuwe markten te betreden en kennis uit te wisselen. Samen bereik je meer dan alleen.”
Martine van Leeuwen, directeur van Smeer’m
Nieuwe ontmoetingsplek Foor’m
Een eerste concreet project van de intensieve samenwerking is de ontwikkeling van Foor’m, een nieuwe horecalocatie in het hart van de stad. De ondernemers hebben hun oog laten vallen op de plint onder de raadszaal van het Stadhuis, aan het toekomstige Stadsforum. Foor’m moet vanaf het voorjaar van 2026 uitgroeien tot een bruisende ontmoetingsplek, waar bezoekers van maandag tot en met zaterdag terechtkunnen voor ontbijt, lunch en borrel.
Over de bedrijven
Smeer’m groeide in tien jaar tijd uit tot een frisse speler die staat voor lekker, lokaal en duurzaam eten, met een sterke focus op ontbijt- en lunchconcepten en catering op maat. Bonheur Horeca Groep is sinds 1986 actief en exploiteert onder meer Auberge du Bonheur, Hilvaria Studio’s en de horecalocaties in het Koning Willem II Stadion. Beide bedrijven delen de ambitie om hun gasten te verrassen met kwaliteit, gastvrijheid en vernieuwende ideeën.
Met deze stap zetten Bonheur en Smeer’m niet alleen hun samenwerking voort, maar tillen ze de Tilburgse horeca naar een nieuw niveau.